Junioři podlehli Spartě 2:3 a přímému postupu do play - off se vzdálili

DOPLNĚNO O OBSÁHLOU FOTOGALERII ZE ZÁPASU. Zlínští junioři prohráli ve 28. kole DHL extraligy s pražskou Spartou 2:3 a vzdálili se tak šanci na přímý postup do play - off. Aktuálně jsou na devátém místě se 43 body, na poslední přímí postupující tým Liberec ztrácí bodů pět, přičemž do konce základní části zbývají dva zápasy, avšak příští zápas hrají právě na ledě Bílých Tygrů. V zápase byla první třetina bezbranková, jako první se prosadili domácí, a to až ve 24. minutě zásluhou Hořanského. Na jeho trefu odpověděl ještě do přestávky Brejcha. Ve třetí periodě se hosté dostali do vedení, a když opět Hořanský vyrovnal v přesilovce na 2:2, už to vypadalo na bodový zisk nadějně. Jenže tento stav nevydržel ani dvě minuty a tak si zlínští junioři na konto žádný bod nepřipsali.
28.kolo, so 22.11.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Sparta
2:3
(0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 24. Hořanský (Karola), 53. Hořanský (Dalajka, Hlaváč) – 36. Brejcha (Svoboda, Kadeřávek), 52. Svoboda (Krudenc, Pulkrab), 55. Havel (Brejcha, Vokurka). Rozhodčí: Obadal – Wesley, Goňa. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Haloda – Macharáček, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Andrýsek, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Gago, Matula, Hladiš.

Langer – Kalina, Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Březina, Slavíček, Mikliš – Augustin, Arnošt, Litera, Svoboda, Havel, Linda, Györi, Pulkrab, Lojka, Krudenc, Brejcha.

První šanci měli domácí, když hráli 99 sekund dvojnásobnou početní výhodu. V té měl nejprve před sebou prázdnou bránu Hlaváč, ale trefil jen beton brankáře Langera, který zasáhl i proti následným pokusům Ševců. Halodu ohrozil v úniku Augustin, ale branka z toho nebyla. Skoro jistý gól měl na hokejce Litera, když objel zlínského muže v masce a zakončoval do téměř prázdné brány, ale na poslední chvíli za Halodu zaskočil jeden z jeho spoluhráčů a pokus sparťanského útočníka vyrazil.

Skóre zápasu otevřel ve 24. minutě Adam Hořanský, jenž dorazil střelu Karoly za bezmocného Langera. Srovnat mohl Arnošt, ale místo puku skončil za zády Halody on. A tak se hosté radovali až v čase 35:11. Přečíslení tři na jednoho vyřešili Pražané bravurně a šťastným střelcem byl Tomáš Brejcha. Vedení zpět si mohli Berani vzít hned v minutě následující, ale Haničincovi před prázdnou bránou uskočil ve zlomovém okamžiku puk.

Po pauze zažil perné chvilky brankář Zlína, ale i s notnou dávkou štěstí je ustál. Na druhé straně bylo dusno poté, co Matula vybojoval puk za bránou a poslal mezi kruhy přihrávku na Dalajku, který na dvakrát Langera nepřekonal, dorážel také Hořanský, ale domácím branka přána nebyla. To potvrdili útočníci PSG i za chvíli, kdy kompletně odkrytou bránu dokázali minout. A tak se radoval soupeř. Martin Svoboda pláchl zlínským bekům a bekhendovým blafákem dostal hosty do vedení.

To ale trvalo pouhou minutu. Po návratu z trestné lavice si Pražané nepohlídali Dalajku, ten ale neskóroval. Z brankáře Langera však touš vypadl a opět Adam Hořanský svým důrazem na brankovišti zařídil vyrovnané skóre. Dostat domácí do vedení mohl Dalajka ihned v následujícím střídaní, ale chybu v rozehrávce soupeře potrestat nedokázal. A tak se měnil počet gólů opět na straně Sparty. Jan Havel se ocitl sám před Halodou a nemýlil se. Moravané si šance na vyrovnání zkomplikovali vyloučením, ale i při hře bez brankáře 5 na 5 si v závěrečných vteřinách vytvořili obrovské šance, vsítit branku se jim však nepovedlo.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "Mužstvo je potřeba pochválit za dnešní výkon. Celou sezónu nás limituje střelecká potence, a tam se rozhoduje o umístění, na kterém nyní jsme. Myslím si, že tým má kvalitu, což prokázal ve spoustě utkání. Soupeř nás ale v rozhodujících chvílích trestá po našich chybách a to sráží náš výkon. Ještě jednou bych chtěl mužstvu poděkovat, ale soupeř dal bohužel o gól víc než my."

Fotogalerie